13. feb, 2014

Reclame voor de VAC

“De thermostaat zit midden op de kamermuur – jammer, dat mooie schilderij kan hier dus niet hangen.”
“Ha, in die hoek van de kinderslaapkamer kunnen we het bed zetten! O nee, het past net niet. En in die andere hoek staat het tegen de verwarming!”
“Wat onhandig dat het raam deze kant op draait, en niet de andere – zo kunnen we er nauwelijks bij!”
Het zijn maar een paar voorbeelden van zaken die mensen  regelmatig tegenkomen in hun net opgeleverde nieuwbouwwoning.
De VAC weet er alles van – hoe vaak hebben ze er al niet iets over gezegd?

Ik leerde de VAC pas serieus kennen toen ik al jaren in corporatieland werkte. Ik was wel eens een advies van ze tegengekomen in het kader van een nieuwbouw- of renovatieproject waarbij ik betrokken was. Maar in mijn nieuwe functie, op een nieuwe standplaats, bleek ik met enige regelmaat overleg met ze te moeten voeren.  En raakte ik al snel onder de indruk van hun ervaring en deskundigheid.

Na enkele overleggen en een paar bezoekjes aan op te leveren projecten, wist ik dat de mensen van de VAC veel wisten van een heleboel dingen. “Ja, de VAC, dat is het Vrouwen Advies Centrum en die kijken of de keuken wel handig is ingericht en zo”, dat heeft iemand mij wel eens letterlijk verteld. De waarheid is niet alleen genuanceerder, maar zelfs totaal anders.

Ten eerste heet het allang geen Vrouwen Advies Centrum meer en bestaat het ledenbestand inmiddels voor een kwart uit mannen.
Ten tweede kijken ze veel verder dan de keuken. Ze zijn gemotiveerd en goed getraind. Ze lezen vlot plattegronden, kunnen inhoudelijk adviseren over  installatietekeningen, weten alles van wat moet en mag en zijn ook in staat om daarbinnen prioriteiten te stellen.

Ze reageren snel en kunnen, als ze er tijdig bij zijn, waardevolle adviezen geven over het ontwerp, juist omdat ze er nèt wat anders tegenaan kijken dan de doorsnee architect, ontwikkelaar of corporatiemedewerker.

Corporaties en andere ontwikkelaars: vraag de VAC om advies! Je vaart er wel bij. Ik maak graag reclame voor ze. Neem een kijkje op www.vacpuntwonen.nl.